Tips en trucs

Smaakmakers

Hier vind je enkele tips en trucs die goed van pas komen in de keuken. Ik heb ze ooit op internet gevonden, maar ik heb vaak geen idee meer van de bron.

1. Kokosmelk in ijsblokvormpjes

Kokosmelk wordt meestal verkocht in blikken van 200 of 400 ml. In een recept voor twee personen heb je deze hoeveelheden vaak niet nodig. Daarom gebruik ik wat ik nodig heb en bewaar ik de rest. Kokosmelk kun je prima invriezen, alleen heb je dan als nadeel dat je moeilijk kunt doseren. Daarom giet ik het tegenwoordig in ijsblokzakjes of -vormpjes. Nu heb ik altijd een gemakkelijk doseerbare hoeveelheid kokosmelk in huis!

2. Plet je knoflook met een mes ipv. een pers

Knoflook geeft zo’n heerlijke smaak aan de meeste gerechten. Ik heb alleen een gruwelijke hekel aan het pellen van de tenen knoflook, en vervolgens het schoonmaken van de pers. Nu las ik ooit ergens dat als je de knoflookteen gewoon in z’n geheel plet met een goed mes, je de schilletjes zó kunt verwijderen. Hoef je hem alleen nog even te snipperen en voilà, klaar is kees. Geen gedoe meer met pellen en schoonmaken.

3. Bewaar wat zaadjes uit de peper voor de optimale scherpte

Ik kook graag met verse Spaanse peper. Nu houden vriendlief en ik wel van pittig eten, maar als we gasten krijgen ben ik liever wat voorzichtiger hiermee. Daarom verwijder ik dan in eerste instantie de zaadjes en zaadlijsten uit de peper en bereid het gerecht. Vervolgens proef ik en kan ik naar smaak de zaadlijsten en eventueel zaadjes toevoegen totdat het gerecht scherp genoeg is.

Een Reactie op “Tips en trucs

  1. Pingback: Bloemkoolcurry | De studentenkeuken van Marjolein·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s