Marrokaanse groentestoof

Sommige dingen kun je gewoon niet lekker op de foto zetten. Stoofvlees, stoofpotjes, chili con (of sin) carne… Hoe je het ook wendt of keert, op de foto ziet het er lang niet zo lekker uit als dat het is. Misschien zijn er trucjes voor. Mocht je een goede tip hebben, laat het me weten!

Deze groentestoof is ook zo’n gerecht wat ik dus niet heel appetijtelijk op de foto kreeg. Maar, zoals ook met stoofpotjes het geval is, van de geur alleen al ga je watertanden en de smaak maakt zijn zielige uiterlijk meer dan goed. Bovendien, simpeler dan dit ga je het niet vinden. Het staat in 15 minuten op tafel en is beregezond!

Marrokaanse groentenstoofIngrediënten:

  • 200 gram bloemkool
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel raz-el-hanout met rozenblaadjes
  • zout en chilipeper
  • olie
  • 100 ml water

Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olie. Voeg als ze glazig zijn de in blokjes gesneden bloemkool en paprika toe. Kruid met de raz-el-hanout. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ook deze toe. Laat ze even meebakken, voeg het water toe, kruid met zout en chilipeper en laat het geheel 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Serveer met knoflookbrood (afbakstokbrood, vooraf gesneden en besmeerd met knoflookboter, 10 minuutjes op 200 graden) en wat rauwkost, salade of komkommer. Smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s