Broodje English Breakfast

Terwijl vriendlief gaas aan het knippen is in het zonnetje, ben ik even naar binnen gevlucht om onze lunch van vandaag met jullie te delen. We genoten van onze vrije zondag en het lekkere weer met een broodje English Breakfast. Speciaal voor de luie zondagen waarop vriendlief een beetje last heeft van de biertjes van gisteravond. Antikatervoer dus.

DSC_1152

Sorry voor de overbelichte foto. De zon scheen iets feller dan ik had gedacht… Maar de essentie is duidelijk. Een meergranenbroodje met spek, ei, bonen en spinazie. Lekker!

Ingrediënten voor 2 broodjes:

  • 2 afbakbroodjes meergranen
  • 2 eieren
  • 2 plakjes rauwe ham of spek
  • 2 eetlepels kapucijners uit pot/blik
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel sambal
  • 1 handje verse spinazie
  • Appel voor de garnering

Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een pan het spek of de rauwe ham knapperig en leg het apart. Bak vervolgens in dezelfde pan 2 eieren (voeg eventueel olie of boter toe). Prik de dooiers door, dan worden ze egaler gaar. Als ze klaar zijn, leg je de eieren bij het spek op een bordje. Als laatste bak je de kapucijners met de ketchup en de sambal totdat deze warm zijn. Ondertussen zijn je broodjes klaar en dus haal je deze uit de oven. Snijd ze doormidden, beleg met spinazie – spek – ei – kapucijners – spinazie en serveer met plakjes appel. Smakelijk!

PS. Mocht je je nog afvragen waarom vriendlief gaas aan het knippen is, we zijn de tuin kat-veilig aan het maken. De monsters ontsnappen steeds en de buren vinden dat nog minder leuk dan wij. Voorlopig hebben ze dus huisarrest, maar binnenkort mogen ze naar buiten!

Advertenties

Een Reactie op “Broodje English Breakfast

  1. Pingback: Kapucijnersoep - Equileven·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s