Gevulde paprika voor op de barbecue

Een tijdje geleden kwam vriendlief op het idee om, ter ere van de WK-finale, op 13 juli wat vrienden uit te nodigen voor een barbecue. Supergoed idee natuurlijk, dus zo gezegd, zo gedaan. Vorige week was het de hele week superlekker weer, dat zag er goed uit! Helaas werd het gisteren steeds bewolkter en bedompter. Half en half was ik al begonnen aan plan B, een soort hapjes-buffet.

Gelukkig klaarde het rond vijf uur op en konden we de gerechtjes toch op de barbecue bereiden. Ik schreef al ooit dat ik niet zo van veel vlees op de bbq hield, en dus graag groentengerechtjes bereidde. Gisteren maakte ik onder andere deze gevulde paprika, die we vandaag nog even in de oven gooiden om de restjes op te eten (vandaar de ovenschaal).

2014-07-14 12.14.24

Ingrediënten voor 6 halve paprika’s:

  • 3 zoete puntpaprika’s (in verschillende kleuren)
  • 1 kopje rijst
  • 1 theelepel Raz-el-Hanout
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 handvol knopkruid bladeren
  • wat lente-ui ter garnering
  • olijfolie
  • zout

Halveer de paprika’s in de lengte. Let hierbij wel een beetje op dat ze nog stabiel kunnen liggen, anders vallen ze om en ligt je barbecue of oven vol met rijst. Kook de rijst in ruim water gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet af en laat staan tot gebruik. Snipper de ui en fruit deze samen met een geperste teen knoflook in wat olijfolie zachtjes aan. Snijd het knopkruid fijner en voeg dit toe, samen met de Raz-el-Hanout. Roer goed en voeg de rijst toe. Laat het knopkruid wat slinken. Proef, voeg naar smaak eventueel zout toe en vul de paprika’s met het rijstmengsel.

Bereiding op de barbecue: leg de paprika’s op een stuk aluminiumfolie en gril ze tot ze beetgaar zijn.
Bereiding in de oven: leg de paprika’s in een ovenschaal met een beetje olijfolie en bak ze 20 minuten op 200 graden. Dek de schaal eventueel af om te voorkomen dat de rijst erg droog wordt.

Zoals je op de foto kunt zien, kun je zo ook courgette vullen. Ook tomaten of aubergines zijn prima groenten om te vullen. Eet smakelijk!

PS. Kun je geen knopkruid vinden? Gebruik dan een andere kruidig blad, zoals marjolein, basilicum of rucola. Wordt het wel een beetje meer mediterraans van.

 

Advertenties

Een Reactie op “Gevulde paprika voor op de barbecue

  1. Pingback: Foodblogswap: gevulde paprika’s | Lekker Happen·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s