Broodje gegrilde kip

Wat is het lekker weer geworden zeg! Sinds wij verhuisd zijn, hebben we een tuin. Vandaag heb ik de hele dag grond gespit om te zorgen dat er ook daadwerkelijk plantjes (lees: groenten en kruiden) in kunnen groeien. Tussen de middag zaten we in de zon en genoten we van een zelfgemaakte lunch in onze eigen tuin. Het lijkt wel zomer, heerlijk!

2014-03-30 13.47.26

Ingrediënten voor 2 broodjes:

  • 1 scharrelkipfilet
  • 2 pitabroodjes
  • een handje rucola
  • 5 cm komkommer
  • 5 cm bleekselderij
  • een kwart gele paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel paprikapuree
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 bouillonblokje
  • chilipoeder
  • geitenkaas en peterselie voor de garnering

Snijd de kip in dunne reepjes. Meng de paprikapuree, olijfolie en honing tot een glad geheel. Kruid met chilipoeder en het verkruimelde bouillonblokje. Roer de kipreepjes er doorheen. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de oven en bak de pitabroodjes af. Snijd ondertussen de komkommer, bleekselderij en paprika in reepjes voor de salade.

Verwarm een klein beetje olie in een pan en bak de uienringen. Voeg de kipfilet toe (en alle saus) en bak dit kort mee, totdat de kip gaar is. Snijd de broodjes open. Vul ze met rucola en de gemengde gesneden groenten. Doe daar de kip (met saus en ui) bovenop. Garneer met geitenkaas en peterselie en serveer direct. Smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s