Brownies!

Omdat vriendlief en ik gaan verhuizen, moet ik de kasten leegkoken van mezelf. Ik heb al in geen tijden boodschappen meer gedaan en het aanbod aan groenten en gezonde dingen begint rap te slinken. Gelukkig heb ik nog genoeg ongezonde dingen om mee te experimenteren. En omdat eergisteren een vriendin bij kwam kletsen, maakte ik brownies. Gewoon, omdat het kon.

2014-03-04 14.51.38Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 200 gram rietsuiker
  • 100 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 150 gram chocolade au bain marie (dus in een klein pannetje boven een grotere pan met heet water) en roer daar de boter doorheen. Als dit helemaal vloeibaar is roer je de suiker erdoorheen. Vervolgens voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Goed roeren totdat het een stevig deeg is. Dan roer je één voor één de eieren erdoor. Het deeg wordt nu vloeibaarder. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Stort daar het deeg in. Bak de brownies in 40-45 minuten op 180 graden gaar. Haal de brownies uit de oven en laat ze afkoelen. Smelt de rest van de chocolade en giet deze er overheen. Laat hard worden en snijd de brownies in vierkantjes. De binnenkant is nog een beetje smeuïg. Lekker bij de thee, of als dessert!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s