Jacket potatoes: gevulde, gepofte aardappels

Gisteren kwam ik deze geweldige blog tegen, met een recept voor “Jacket potatoes”. Google vertelde mij dat dit gepofte aardappels zijn. Vandaag ging ik aan de slag met twee enorme aardappels, een schuursponsje (om ze schoon te boenen) en een heleboel geduld.

Jacket PotatoHet resultaat was goddelijk. Al voordat de aardappels voor de tweede keer de oven in gingen, konden vriendlief en ik niet van het mengsel afblijven waarmee ze gevuld zijn. Dit is typisch zo’n zondagmiddag recept: je hebt er bijna niets voor nodig (wat aardappels en feta, aangevuld met wat voor groenten je dan ook nog hebt liggen), het duurt lang en het resultaat is werkelijk ge-wel-dig.

Ingrediënten voor 2 grote gevulde aardappelen:

  • 2 aardappelen, schoongeboend in de schil
  • 1 teen knoflook
  • scheutje olijfolie

Voor de vulling:

  • 1 bosuitje
  • 1/2 chilipeper
  • 50 gram feta
  • klontje boter
  • 3 cm courgette
  • 3 cm paprika
  • 1 teen gepofte knoflook
  • het uitholsel van de gepofte aardappels

Begin met het schoonboenen van je aardappels. Wrijf dan iedere aardappel in met de snijkant van een halve teen knoflook. Besmeer met olijfolie en leg in een ovenschaal. Bak de aardappels 1 uur op 180 graden. Keer ze halverwege een keer om.

Mocht je geen gepofte knoflook hebben, leg dan ook een bol knoflook in z’n geheel in aluminiumfolie gewikkeld bij de aardappels.

Snijd ondertussen de bosui, chilipeper, courgette en paprika heel fijn. Verkruimel de feta erdoor. Roer er een klontje roomboter door om het geheel wat smeuïger te maken.

Haal de aardappels en knoflook uit de oven. Laat de aardappels even afkoelen, terwijl je één teen van de gepofte knoflook afhaalt. Wrijf deze teen fijn en roer hem door het feta-groentenmengsel. Als de aardappels hanteerbaar zijn, snijd je ze doormidden. Hol ze voorzichtig uit met een theelepeltje. Laat ongeveer 1/2 cm rond de rand zitten, anders breken ze gemakkelijk. Roer de stukjes aardappel die eruit komen door het fetamengsel. Verdeel dan het fetamengsel over de uitgeholde helften. Zet de aardappelhelften rechtop in een ovenschaal en bak ze nog 15-20 minuten op 180 graden. Serveer direct. Smakelijk!

PS. Het mengsel is ook rauw erg lekker. Wij hielden wat over en hebben het schaaltje met smaak uitgelepeld. Nadat we daarmee klaar waren bedachten we dat het ook op een stukje brood of een toastje goed zou smaken, maar helaas waren we te gulzig.

Advertenties

Een Reactie op “Jacket potatoes: gevulde, gepofte aardappels

  1. Pingback: Foodblogswap: Kip pesto | De studentenkeuken van Marjolein·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s