Couscoussalade in 5 minuten

Ik weet dat studenten als arm worden gezien, maar het is mij nog nooit voorgekomen dat ik blut was. Helaas, het moest er een keer van komen. Gelukkig ligt er nog van alles in de koelkast en komen wij deze week wel door met restjes op maken. Vandaag maakte ik in 5 minuten deze couscoussalade. We hadden hem al half op toen we bedachten dat hij eigenlijk wel blog-waardig was, dus vandaar het half lege kommetje op de (snelle) foto.

couscoussaladeIngrediënten per portie:

  • 100 gram couscous
  • 4 cm komkommer
  • 4 cm gele paprika (breedte van het stuk)
  • 20 gram feta
  • 1/2 tl Raz-el-Hanout
  • pompoenpitten
  • peper en zout

Week de couscous met de Raz-el-Hanout in kokend water. Was de groenten. Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes. Rooster de pompoenpitten tot zij poffen. Roer de groenten en pompoenpitten door de couscous. Verkruimel de feta erboven. Maak op smaak met peper en zout.

Dit alles kost je nog geen 5 minuten, ideaal voor als je snel iets moet eten dus! Bovendien valt deze maaltijd ook zeker onder de categorie “Budgetrecepten” van minder dan twee euro pp.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s