Twee kleuren chocolade mousse (zonder ei!)

De feestdagen zijn al een tijdje geleden, maar nog steeds staan niet alle recepten online. Na kerst kwamen vrienden eten en maakte ik witte chocolademousse. Met oudjaar maakten we deze variant, als toetje en om ’s avonds nog een keer van te smullen. Het recept kreeg ik ooit via facebook, voor witte chocolademousse met een frambozen coulis (waarvoor dank, Jelrik!). Door de witte chocolade te vervangen door pure krijg je bruine chocolademousse. Zelfs met melkchocolade werkt het. Met oudjaar maakten wij twee-kleuren-mousse door twee porties te maken en deze tegelijkertijd uit te schenken in bakjes. Één bakje is gedecoreerd met gesmolten chocolade, maar dit mislukte doordat het erin zakte. Wil je het decoreren, doe dat dan nadat ze zijn opgestijfd.

ChocomousseIngrediënten voor 8-10 bakjes met twee-kleuren-mousse:

  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram pure chocolade
  • 2 pakjes slagroom (200 ml ieder)
  • 2 blaadjes gelatine

Je maakt de twee kleuren mousse apart. Op het einde giet je het bij elkaar. Voor één kleur mousse gebruik je 150 gram van 1 type chocolade, 200 ml slagroom en 1 blaadje gelatine. Het recept is voor één kleur mousse, voor twee kleuren zoals hierboven voer je alles twee keer uit.

Week het blaadje gelatine in koud water. Doe 100 ml slagroom (het halve pakje) in een pannetje en verwarm dit op laag vuur. Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Klop de andere helft van de slagroom net niet stijf. Als de slagroom warm is, knijp je het blaadje gelatine uit en smelt je dit door de slagroom. Smelt ook de chocolade door de warme slagroom. Blijf goed roeren tot het een egaal mengsel is. Is dit het geval, dan laat je het zover afkoelen tot het lauw aanvoelt. Dan klop je het voorzichtig door de andere helft van de slagroom, die je net niet stijf had geklopt. Rustig kloppen of goed omspatelen, kan allebei, maar zorg dat het luchtig blijft. Voor twee kleuren mousse maak je nu de volgende mousse op dezelfde manier. Schenk de mousse uit in schaaltjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de mousse ook in één grote schaal schenken of in de bak laten zitten als je geen kleine schaaltjes hebt. Geniet ervan!

Advertenties

2 Reacties op “Twee kleuren chocolade mousse (zonder ei!)

  1. hey Marjolein,
    Aanstaande dinsdag plaats ik een blog over wat te doen met restjes paas eieren. Ik heb hierin verwezen naar jou recept voor chocolade mouse. Natuurlijk met naam en een linkje naar jou blog!

    Veel Liefs Denise

    • Hoihoi,
      Wow, om de een of andere reden lees ik dit nu pas. Leuk joh! En ook al heb ik ondertussen geen paaseieren meer over, die reep chocolade die hier ligt te verstoffen kan ik natuurlijk ook in één van die andere heerlijke gerechtjes verwerken.
      Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s