Amuse – Gazpacho van gegrilde paprika

Gazpacho is een koud soepje wat traditioneel van tomaten wordt gemaakt. Speciaal voor kerstmis maakte ik een gazpacho van gegrilde paprika, losjes gebaseerd op dit recept.

Gazpacho gegrilde paprika

Je kunt dit gerecht gemakkelijk ’s middags of zelfs een dag van tevoren bereiden. Je hebt wel een staafmixer of blender nodig voor deze soep.

Ingrediënten voor 6 glaasjes:

  • 2 rode paprika’s
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels paprikapasta (van de toko)
  • 1/2 bouillonblokje
  • water
  • rozemarijn
  • peper en zout
  • geitenkaas, cherrytomaatjes en basilicum voor de garnering

Halveer de paprika’s, verwijder de zaden en zaadlijsten en bestrijk de helften met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met rozemarijn en zet voor een half uurtje in de oven op 200 graden. Fruit ondertussen een gesnipperde ui en een geperste teen knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de paprikapasta toe als de ui glazig is. Blus af met een glas water, voeg het bouillonblokje toe en laat rustig pruttelen totdat de paprika’s klaar zijn. Haal de paprika’s na zo’n 30 minuten uit de oven. Het vocht wat uit de paprika’s is gelopen doe je bij de ui, samen met de rozemarijn. De paprika’s zelf ontvel je voor zover mogelijk (dat lukte bij mij niet helemaal, maar het gaf niets) en snijd je in stukken. Dan voeg je ze ook bij de ui. Voeg een zoveel water toe dat het net onderstaat. Breng weer aan de kook en laat dit 10 minuten doorkoken.

Pak ondertussen een bak en de staafmixer. Als de soep lang genoeg heeft gekookt pureer je hem met de staafmixer tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar hem daarna in de koelkast. Tot hier kun je het prima voorbereiden.

Vlak voor het serveren verdeel je de koude soep over de amuseglaasjes of schaaltjes. Ik deed 3 eetlepels in ieder glaasje/schaaltje. Erbovenop verkruimel je wat geitenkaas, een paar partjes cherrytomaat en een klein stukje basilicumblad. Geniet ervan!

Advertenties

Een Reactie op “Amuse – Gazpacho van gegrilde paprika

  1. Pingback: Bruschetta met tomaat - Equileven·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s