Restjes pasta: Italiaanse ovenschotel

Soms kook je per ongeluk iets te veel. Zo aten wij donderdag spaghetti met roomsaus met perzik (erg lekker, aanradertje!), waarna we nog een portie gekookte spaghetti overhielden. Vrijdag had ik totaal geen tijd om te koken. Toen ik de koelkast opentrok en het restje spaghetti vond, was ik dan ook erg blij en in mijn hoofd werd 1 en 1 al snel 2. Ik maakte binnen een minuut of 10 deze ovenschotel. Even wachten tot hij echt gaar was en we hadden binnen een half uur heerlijk eten!

Na wat groenten en blikken te hebben gevonden ging ik aan de slag. Ik combineerde de gekookte volkoren spaghetti met olijfolie, maïs, hamreepjes, courgette, paprika en homemade tomatensaus. Mozzarella eroverheen, verse basilicum erbij en klaar!

Spaghetti ovenschotelIngrediënten:

  • restje gekookte spaghetti (ongeveer 300 gram voor 2 personen)
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 plakken schouderham
  • een stukje courgette (10 cm)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • gembersiroop
  • 1/2 bouillonblokje
  • 2 kleine zoete puntpaprika’s (1 gewone kan ook)
  • basilicum
  • mozzarella
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en doe daarin een dun laagje olijfolie en de spaghetti. Verdeel daaroverheen de maïs en de in repen gesneden plakken ham. Snijd de courgette in plakken en verdeel ook deze eroverheen. Maak dan de tomatensaus: snijd een ui in ringen, fruit deze samen met een geperste teen knoflook aan in wat olijfolie en voeg dan de tomaten toe. Roer goed en voeg als het in gaat dikken wat gembersiroop en een half bouillonblokje toe. Proef en breng op smaak met verse basilicum, peper en zout. Giet de saus over de ovenschotel heen.  Snijd als laatste de paprika’s in ringen en de mozzarella in reepjes. Verdeel de paprika over de saus, bestrooi met mozzarella en bak de ovenschotel 20 minuten op 200 graden. Bestrooi voor het serveren nog met wat verse basilicum. Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s