Mini trifle met pepernoten en mandarijn

Ken je dat? Heb je heerlijk gegeten, misschien wel net iets te veel, en heb je eigenlijk geen trek meer in een enorm dessert. Vandaag aten vriendlief, vriendinnetjes en ik Turkse pides met een licht aangepaste versie van deze kofte en een salade. Maar na deze heerlijke maaltijd hadden we niet veel honger meer, dat begrijp je. Daarom maakte ik kleine trifles die goed bij dit seizoen passen: met pepernoten en mandarijn. Lekker!

Trifle pepernoot mandarijn

Ingrediënten:

  • een handje pepernoten
  • een paar partjes mandarijnen
  • magere franse kwark
  • slagroom
  • vanillesuiker
  • eventueel: mandarijnensiroop

Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Neem een paar eetlepels kwark (in mijn glaasjes gingen 1,5 eetlepel per glas) en mix deze in een andere kom met evenveel slagroom. Klop tot dit luchtig is en voeg eventueel wat mandarijnensiroop toe. Verkruimel wat pepernoten en verdeel deze over de glaasjes. Schep er een lepel (of 1,5) slagroom-kwark-mengsel op. Doe hier weer wat mandarijnenpartjes (ontveld, of uit blik) bovenop en top af met wat fijne pepernootkruimels. Serveer direct.

Trifle van boven

Advertenties

Een Reactie op “Mini trifle met pepernoten en mandarijn

  1. Pingback: Één jaar online! | De studentenkeuken van Marjolein·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s