Soep met brood. Ultiem goedkoop en snel!

Alweer is het er niet van gekomen om dagelijks een update te geven van de budgetweek. De laatste dag waarover ik publiceerde was woensdag, toen we kapucijners aten. Donderdag hadden zowel vriendlief als ik geen zin om te koken en maakten we een snelle soep die we met ciabatta erbij aten. Gisteren aten we taco’s met chili sin (dus vegetarisch!) carne maar dat volgt in een andere post. Nu eerst de soep. Extra lekker in de herfst met aardse smaken van knolselderij en champignons!

Champignon-knolselderij soepDeze soep past perfect bij een koude herfstdag. Brood erbij en soppen maar!

Ingrediënten voor 2 grote kommen soep:

  • 1 flinke ui (€0,10)
  • 1 teentje knoflook (€0,10)
  • 1/2 bakje kastanjechampignons (€0,48 – heel bakje €0,95)
  • 2 plakken knolselderij van 1 cm dik (€0,20 – hele knolselderij €0,89)
  • 50 gram boter/margarine (€0,09 – 250 gram voor €0,45)
  • 1 eetlepel bloem (-) (1 kilo kost €0,35)
  • 1 bouillonblokje (€0,10)
  • 1/2 pakje slagroom (€0,20 – 200 ml voor €0,39)
  • peterselie (-)
  • water (-)

Voor erbij: afbakbrood, bijv. ciabatta (€0,75 voor 2 bij de AH)

Snipper de ui en pers de knoflook boven een pan. Voeg de boter toe en laat rustig fruiten. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in kwarten. Schil de plakken knolselderij en snijd deze in blokjes. Doe de knolselderij en een scheutje slagroom bij de ui als deze glazig is. Roer goed door en voeg dan ook de champignons toe. Laat dit even garen – 5 minuten is genoeg. Doe er dan de eetlepel bloem bij en roer heel goed tot deze is opgenomen door de boter. Goed roeren, anders brand het aan! Als de bloem volledig is opgenomen voeg je de rest van de slagroom toe, het bouillonblokje en zoveel water tot je de dikte goed vindt. Mijn soep had de textuur van een dikke, gebonden soep. Laat doorkoken tot de knolselderij zacht is. Serveer met peterselie en vers afgebakken brood. Eet smakelijk!

De kosten inclusief brood: €2,02 oftewel €1,01 pp. 

PS. Deze soep is, in kleinere hoeveelheden, natuurlijk ook een heerlijk voorgerecht voor een herfstmaaltijd. Ook als lunch smaakt hij prima!

PPS. Voor andere goedkope recepten kijk je hier!

 

Advertenties

Een Reactie op “Soep met brood. Ultiem goedkoop en snel!

  1. Pingback: Conclusie budgetweek en pompoen-champignonsoep | De studentenkeuken van Marjolein·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s