Traditionele kapucijners en roti – budgetweek dag 3 en 4

Gisteren en eergisteren is het er niet van gekomen om een blog te schrijven over de budgetmaaltijden. Dinsdag aten we de restjes van de kapucijners. We aten ze zoals Charlotte van Puur Charlotte suggereerde: traditioneel. Haar ouderwetse versie lees je hier. Uitje bakken, spekjes erbij, komkommer on-the-side. Gebakken aardappeltjes en een toefje mosterd maakten het geheel af. Woensdag kregen we gasten en aten we roti. Het recept daarvoor vind je hier.

Kapucijners - take 2

Voor de komkommersalade heb je het volgende nodig:

– 1/2 komkommer (€0,25 – een hele kost €0,49)
– een scheut azijn (€0,05 – een fles kost €0,40)
– een scheut olijfolie (€0,10 – fles voor €4,00)
– een theelepeltje suiker (€0,05 hooguit)
– een theelepel peterselie (€0,05 – gevriesdroogd van de LIDL, €0,79 voor een grote pot).

Snijd de komkommer in dunne plakken. Maak in een kommetje een dressing: eerst olie en azijn mengen, suiker erbij en de peterselie er doorheen roeren. Als dit goed gemengd is doe je de komkommerschijfjes erbij. Even omroeren en een half uurtje laten intrekken terwijl je de rest maakt.

Voor de kapucijners heb ik spekjes gebakken (€0,50 – twee pakjes aan elkaar voor €0,99), een uitje erbij gefruit (€0,10) en hier de uitgelekte kapucijners (€0,50 – €0,99 voor 800 gram) kort mee roergebakken. Als laatste bakte ik de aardappels (krieltjes: €0,69 voor 400 gram bij de LIDL).

In totaal aten we voor €2,19 ofwel €1,10 per persoon. Het bedrag wat ik uitgeef per maaltijd neemt toe… Maar nog steeds zitten we ruim onder de €2,00 pp.!

Gisteren kregen we gasten. Het budget voor de totale maaltijd ging omhoog naar €8,00 (!). We aten roti, waarvan ik het recept al eerder heb gepubliceerd. Hier kun je het recept vinden. Omdat ik wel graag de kosten op een rijtje wil hebben, herhaal ik toch nog even de ingrediëntenlijst.

– 1 kipfilet (€1,00 – 3 voor €2,99)
– 450 gram sperzieboontjes (€0,89 – diepvries AH)
– 5 aardappels (€1,00)
– 1 ui (€0,10)
– 2 tenen knoflook (€0,10)
– 1 rode peper (€0,33 – €0,99 voor 3)
– 1 blikje tomatenpuree (€0,07)
– 2 eetlepels kerriepoeder (€0,20 – €0,79 voor 80 gram)
– 2 theelepels ketoembar (€0,10 – van de toko)
– 1 theelepel komijn (€0,05?)
– 1 theelepel karwij (€0,05?)
– een snufje paprikapoeder (-)
– olijfolie (€0,10)
– 1/2 bouillonblokje (€0,05 – een pak voor €0,39)
– wraps van de toko (€1,89)

Totaal: €5,93 ofwel €1,48 pp. Dat valt wel mee! Het is het duurste recept tot nu toe, maar nog steeds onder de €2,00 pp. Vanavond (dag 5) ga ik weer voor iets vegetarisch; de spekjes en kip in bovenstaande gerechten maakten het duurder.

Benieuwd naar dag 1 en 2 van de budgetweek? Op dag 1 aten we kapucijners in de curry, op dag 2 maakte ik Turkse pides met spinazie.

Advertenties

Een Reactie op “Traditionele kapucijners en roti – budgetweek dag 3 en 4

  1. Pingback: Conclusie budgetweek en pompoen-champignonsoep | De studentenkeuken van Marjolein·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s