Groentencurry met varkenshaas

Curry met varkenshaas

Vandaag vond ik een restje varkenshaas in de diepvries. Het was nog geen 100 gram, en ja, wat moet je er dan mee. Ik besloot te googlen en vond recepten waarbij het vlees werd “gemarineerd” in een boemboe. Ik had natuurlijk geen boemboe in huis, maar ik was geïnspireerd om het op oosterse wijze te verwerken. Het resultaat? Deze curry.

Ingrediënten:

  • restje varkenshaas
  • basmati rijst
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • rode currypasta
  • groene currypasta
  • kokosmelk
  • gezeefde tomaten
  • gembersiroop
  • bouillonblokje
  • olijfolie
  • groenten in reepjes (prei, wortel, koolraap, sperziebonen)

Roer een eetlepel van iedere kleur currypasta door elkaar. Snijd het vlees in medaillons (1 cm dik) en wrijf ze in met de gemengde currypasta. Kook de rijst in ruim water. Snipper de ui, knoflook en peper. Fruit deze aan in wat olijfolie. Bak het vlees kort mee, inclusief alle currypasta. Haal het vlees dan uit de pan (zonder de currypasta) en houdt het apart. Voeg de groenten, een half blikje kokosmelk, een scheut gezeefde tomaten, een scheutje gembersiroop en een half bouillonblokje toe. Laat dit rustig doorsudderen gedurende een paar minuten. Giet de rijst af als deze gaar is. Pak dan een andere pan waarin je de varkensmedaillons nog even bakt. Voeg eventueel extra zout toe. Snijd de medaillons in plakjes (controleer of ze gaar zijn van binnen) en serveer in kommetjes, op de rijst met de groentencurry. Smakelijk!

Tip: Eet de volgende dag linzencurrysoep met de restjes. Meng een eetlepel olijfolie, een scheutje gezeefde tomaten, een ijsblokje kokosmelk, een klein stukje bouillonblokje en een glas water. Breng aan de kook, voeg een handje rode linzen toe. Laat 10 minuten doorkoken, voeg dan het restje groentencurry toe. Blijf roeren, maak op smaak met peper en zout en serveer als soep. Smakelijk!

Advertenties

2 Reacties op “Groentencurry met varkenshaas

  1. Pingback: Bloemkoolcurry | De studentenkeuken van Marjolein·

  2. Pingback: Sinaasappel-perenchutney | De studentenkeuken van Marjolein·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s