Foodblogevent september – Fingerfood: Peer&Venkel Mini Quiches

Ik zal op de valreep weer eens meedoen met het Foodblogevent. Dit keer is het thema Fingerfood, georganiseerd door Maaike van Micook. Ik citeer:

“Tapas, mezze, hors d’oeuvres, antipasto, borrelhapjes, petitfours, alles is mogelijk, als je het maar met je vingers op kunt eten! ;) Hartig & zoet, groente & fruit, vlees & vis, broodjes, superfood-hapjes, je kunt het zo gek niet bedenken!”

Ik koos voor een mini quiche met peer en venkel. Waarom? Beide hoofdingrediënten komen vers uit eigen tuin! Dit jaar is voor het eerst sinds jaren een goed perenjaar: jarenlang hebben we geen (of slechts enkele) peren aan de boom gehad, maar nu hangt-ie er vol mee! Ook hebben we dit jaar voor het eerst venkel uit eigen tuin. Toen ik gisteren thuis kwam na een drukke dag had ik echt behoefte om even lekker de keuken in te duiken. Het resultaat? Deze mini-quiches.

Wij aten er ieder 2 als hoofdgerecht, met wat salade, maar ik denk dat ze beter passen als onderdeel van een hapjes-menu. Typisch fingerfood dus, wel serveren met een servetje!

Mini-Quiches
Ingrediënten voor 4 mini-quiches:

– 5 vellen filodeeg
– olijfolie
– ongeveer een halve knolvenkel (of een handje verse venkel)
– 1 peer in stukjes
– 2 eieren
– 2 eetlepels creme fraiche
– zout en peper
– paprikapoeder
– kaas

Laat het filodeeg eerst goed ontdooien. Bestrijk ondertussen 4 vakken uit een muffinvorm met olijfolie. Neem een vel filodeeg, bestrijk deze met olijfolie en leg er een volgend vel bovenop. Doe dit tot ze alle vijf op elkaar liggen. Snijd in vieren en bekleed de 4 ingevette vakken met het deeg. Maak de venkel schoon, snijd in stukken van max. 3 cm groot en kook deze 10 minuten voor. Voeg na een minuut of 7 á 8 de stukjes peer toe. Giet na 10 minuten af en verdeel over de beklede vormen. Klop de eieren los met de crème fraîche, wat peper en zout en wat paprikapoeder. Verdeel over de vormpjes.

Venkel peer mini quiche

Bestrooi met een klein beetje geraspte kaas en bak de mini-quiches in 30-40 minuten op 200 graden goudbruin en gaar. Ze komen een beetje omhoog, dat is niet erg. Zoals al gezegd, serveer met een servetje! Smakelijk!

Advertenties

2 Reacties op “Foodblogevent september – Fingerfood: Peer&Venkel Mini Quiches

  1. Pingback: Foodblogevent - Finger food: de inzendingen! - MiCook·

  2. Pingback: Vreemde ingrediënten deel 2: Venkel peer quiche | De studentenkeuken van Marjolein·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s