Tapas met z’n twee: Spanikopita

Vandaag hadden vriendlief en ik geen idee wat we wilden eten. Allebei hadden we wel ergens trek in, maar dat wilde de ander dan weer niet. De oplossing bleek simpel: we maakten een heleboel kleine gerechtjes. Meteen maar even de eerste van de gerechtjes online zetten: Spanikopita.

Spanikopita

Dit is een Grieks gerecht bestaande uit filodeeg, feta en spinazie. Ik vond het recept op een kookblog waar ik verliefd werd op de foto op de homepage. Vervolgens heb ik dus heel de blog afgezocht naar wat die lekker-uitziende foto nou toch was. Het bleek dit recept te zijn.

Ingrediënten:
– Spinazie (2 handenvol voor 2 kleine Spanikopitas)
– 2 tenen knoflook
– 1 kleine ui
– 5 velletjes filodeeg (diepvries)
– Fetakaas
– Olijfolie
– Peper, zout, paprikapoeder

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Bereid dan het deeg voor: laat de vellen ontdooien, neem een vel, bestrijk dit met olie en leg er een volgend vel bovenop. Herhaal dit totdat je vellen op zijn. Snijd het dan doormidden voor twee pakketjes, wil je één grote, laat het dan heel. Snipper vervolgens de ui en knoflook en fruit deze even aan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat deze een paar minuten mee roerbakken. Laat de spinazie even uitlekken als deze erg nat is, verdeel hem dan over het deeg. Verkruimel er wat feta boven en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder. Vouw het pakketje dicht en bak in 20 minuten op 200 graden Celsius goudbruin en gaar. Lekker met rucola-salade met extra feta en rode druiven. Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s