Vreemde ingrediënten deel 3: Postelein

Postelein. Tot gisteren had ik er werkelijk nog nooit van gehoord. Het blijkt een ouderwetse bladgroente te zijn, te gebruiken in stamppot en salades. Beetje saai dus. Wat totaal niet saai is, is de smaak. Het is zurig, knapperig en fris. Nadat we vanmiddag met de lunch een broodje met roomkaas, rode pesto en postelein hadden geproefd, kwam het idee voor dit hoofdgerecht in me op.

Lauwwarme pasta met postelein

Lauwwarme pastasalade met postelein

Nodig:

– Postelein (voor 2 pers. voldeed 2 handenvol)
– Pasta naar keuze
– Roomkaas (bijv. Philadelphia)
– Rode pesto
– Rode ui
– Knoflook (2 tenen)
– Peper en zout naar smaak
– Eventueel: zongedroogde tomaat

Was de postelein grondig. Haal de slechte blaadjes eraf. Knip dan de rest van de blaadjes en stelen in stukken van ongeveer 3-4 cm. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een theelepeltje rode pesto even aan. Voeg de postelein en 1 á 2 eetlepels roomkaas toe. Roerbak totdat de postelein geslonken is. Giet de pasta af en roer deze door het postelein-mengsel. Laat het geheel ietwat afkoelen. Snijd vlak voor het serveren wat zongedroogde tomaat fijn en gebruik deze als smaakvolle garnering. Voeg eventueel nog zout en peper of extra pesto en roomkaas toe naar smaak. Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s