Pasta met paprika-ricotta saus

Pasta met paprika-ricotta saus

Ik houd erg van pasta. Pasta met tomatensaus, met pesto, met roomsaus, noem maar op, de mogelijkheden zijn eindeloos. Toch eten wij vooral de opties die ik net noemde. Soms verwerk ik het in een ovenschotel ofzo, maar meestal ben ik maar saai qua pastasauzen.

Tot vandaag. Ik had nog 1,5 paprika’s en een bakje ricotta, dat kon ik natuurlijk niet laten bederven. En dus aten wij pasta met paprika-ricotta saus.

Ingrediënten voor 2 personen:
– pasta naar keuze
– 1,5 paprika (alle kleuren kunnen, wij hadden 1 gele, een kwart rode en een kwart groene)
– 1/2 spaanse peper
– 3 tenen knoflook
– 1 ui
– italiaanse kruiden
– groentebouillonblokje (hooguit een kwart)
– olijfolie
– 2 eetlepels ricotta
– lenteui
– pijnboompitjes
– salade naar keuze
– peper en zout naar smaak

Begin op tijd met het maken van de saus, die duurt het langste. Snijd voor de saus de paprika’s in kwarten en verwijder zaadlijsten. Maak de knoflooktenen schoon en snijd de ui in grove stukken. Verwijder ook de zaadlijsten uit de halve peper en snijd deze nog eens doormidden. Doe al deze ingrediënten met wat olijfolie en een bodempje water in een pan. Voeg een klein stukje bouillonblokje toe en wat Italiaanse kruiden. Doe de deksel erop, roer af en toe maar wacht vooral totdat alles zacht is. Voeg eventueel water toe, zorg dat het net niet onder staat. Verwijder dan de velletjes van de rode peper. Test even of je de knoflooktenen gemakkelijk uit elkaar kunt duwen, dan is het goed. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
Giet dan de saus over in een smalle hoge bak. Pureer met de staafmixer tot het een grove saus is. Roer er dan twee eetlepels ricotta doorheen en verwarm weer. Voeg op het laatst wat fijngesneden lenteui toe. Serveer met de pasta, een salade, wat extra lenteui en geroosterde pijnboompitjes. Bestrooi voor het serveren met zeezout en peper. Smakelijk eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s