Ovenschotel met pangasius en cherrytomaatjes

image

Een heerlijke ovenschotel met pangasius, cherrytomaatjes en rode ui. In een romige saus met onder andere slagroom en kruidenboter. Deze ovenschotel serveer ik met couscous en gemengde gewokte groenten.

Omdat ik lichtelijk gevoelig ben voor vis, laat ik deze ovenschotel heel lang in de oven staan. Ik wil zeker weten dat de vis echt gaar is. Als je niets tegen “gewoon” gare vis hebt, kun je de oventijd verkorten tot 20-30 minuten.

Ingrediënten:
– Pangasiusfilet (uit de diepvries)
– Cherrytomaatjes
– Slagroom
– Kruidenboter (zelfgemaakt is het lekkerst)
– Rode ui
– Paprikapoeder
– Knoflook
– Zout
– Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet een klein scheutje olijfolie in een ovenschaal. Zorg dat de bodem bedekt is met een dun laagje, smeer het eventueel uit met een keukenkwast. Leg hierin de bevroren visfilets. Bestrooi met paprikapoeder en zout. Knijp een teen knoflook eroverheen uit. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, verdeel deze over (en tussen) de vis. Halveer de tomaatjes en leg deze met de snijkant naar beneden op de vis. Neem een paar theelepeltjes kruidenboter (1 tl per vis is voldoende) en verdeel dit in kleine stukjes tussen de filets. Giet de slagroom over het geheel. Zet de ovenschotel nu in de oven op 200 graden voor 45-60 minuten of 20-30 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid (zie hierboven).

Serveer met couscous en grofgesneden gemengde gewokte groenten (paprika, courgette, ui, bleekselderij en perzik deden het erg goed hierbij). Smakelijk!

Advertenties

4 Reacties op “Ovenschotel met pangasius en cherrytomaatjes

  1. Pingback: Foodblogswap: Wortel-pastinaak soep | De studentenkeuken van Marjolein·

  2. Pingback: Één jaar online! | De studentenkeuken van Marjolein·

  3. Pingback: Milde gele viscurry | De studentenkeuken van Marjolein·

  4. Pingback: Koolvis ovenschotel - Equileven·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s