Pasta met Geitenkaas-roomsaus

Pasta met Geitenkaas-roomsaus

Pasta, lekker! Geitenkaas, mijn favoriet. En verder wat groenten, om het geheel af te maken. Dit was een spontaan experiment en is door vriendlief benoemd tot ultiem succesnummer. Vandaar dat ik het recept met jullie deel.

Ingrediënten:
1 pakje geitenkaas (zachte, van die rondjes)
1 paprika
2 stengels bleekselderij
1 halve ui
1 teentje knoflook
slagroom
pijnboompitjes
bouillonblokje
chilipoeder
peper en zout
pasta naar keuze (op de foto: tricolore fusili)

Snijd de ui in ringen, de paprika en bleekselderij in stukjes en doe deze samen met een scheut slagroom in een pan. Laat zachtjes een minuut of 10 sudderen, tot de groenten beetgaar zijn. Voeg een kwart bouillonblokje toe en wat meer slagroom. Laat dan rustig, één rondje per keer, in stukjes, de geitenkaas door de saus smelten, duurt in totaal ook weer ongeveer 10 minuten. Laat één of twee rondjes over voor de garnering. Kook ondertussen de pasta. Proef de saus, voeg chilipoeder en eventueel peper en zout of meer bouillon toe. Serveer met de pasta en garneer met geitenkaas en pijnboompitjes.

Deze saus is vrij zwaar. Hij is heerlijk romig, vol van smaak, maar daardoor heb je wel aan een kleine portie genoeg. Serveer er daarom een salade bij met een frisse dressing, of een paar augurkjes, of rauwkost, om dat zware iets te verminderen. Maar ook als je dat niet hebt, is het zeker de moeite waard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s