Hartverwarmende warme choco

Voor wie ook zo’n genoeg heeft van de winter, en tegelijkertijd wel kan genieten van een avond binnen. Het liefst met (haard)vuur. Voor die mensen is dit recept, de meest hartverwarmende warme choco die je ooit op hebt.

Ingrediënten:

Halfvolle melk (zoveel als er in de mokken past die je gaat serveren)
Cacoa (1 flinke theelepel per mok)
Honing (1 theelepel per mok)
Kaneel (een flinke snuf)
Gembersiroop (een scheutje)
Naar smaak extra suiker (vind ik niet nodig)
Slagroom (voor er bovenop)
Eventueel: Rum

Doe de melk in een pannetje samen met de andere ingrediënten, behalve de slagroom en eventuele rum. Verwarm het geheel terwijl je met een garde klopt tot het kookpunt. Klop ondertussen de slagroom net niet stijf (dan krijg je zo’n heerlijk schuim, als je van slagroom houdt klop je vrolijk door totdat-ie helemaal stijf is). Schenk de choco-melk in de mokken, voeg eventueel rum toe en doe er een flinke toef slagroom op. Serveer met droge koekjes.

Nu kun je lekker het schuim/slagroom oplepelen met de koekjes, terwijl je alweer uitkijkt naar de volgende herfst, wanneer deze drank nog veel beter tot z’n recht komt. Smakelijk!

Advertenties

Een Reactie op “Hartverwarmende warme choco

  1. Pingback: Irish coffee en de oogst van een herfstige dag | De studentenkeuken van Marjolein·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s