Roti

Roti

Dit is mijn lievelingsgerecht. Iedereen kent de wereldgerechten van Knorr waar Roti bij zit, daar ken ik het ook van. Maar toen ik een half jaar in Duitsland woonde, kon ik natuurlijk geen wereldgerechten krijgen. En wat is er nu mooier dan zelf het recept namaken. Het resultaat: een prachtig gerecht, wat nog veel beter smaakt dan het origineel! Enige nadeel: sommige ingrediënten zijn dus in het Duits. Ik heb geprobeerd te checken wat het in het Nederlands is, maar het kan zijn dat ik wat omgedraaid heb.

Het recept voor 4 personen:

– 1 kipfilet (€1,00 – 3 voor €2,99)
– 450 gram sperzieboontjes (€0,89 – diepvries AH)
– 5 aardappels (€1,00)
– 1 ui (€0,10)
– 2 tenen knoflook (0,10)
– 1 rode peper (€0,33 – €0,99 voor 3)
– 1 blikje tomatenpuree (€0,07)
– 2.5 eetlepels kerriepoeder (€0,20 – €0,79 voor 80 gram)
– 2 theelepels ketoembar (€0,10 – van de toko)
– 1 theelepel komijn (€0,05?)
– 1 theelepel karwij (€0,05?)
– een snufje paprikapoeder (-)
– een snufje suiker (-)
– olijfolie (€0,10)
– 1/2 bouillonblokje (€0,05 – een pak voor €0,39)
– wraps van de toko (€1,89)

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken, was en kook ze beetgaar. Snijd de kip in stukjes en wrijf deze in met 1,5 eetlepel kerriepoeder, een theelepel ketoembar en een flinke snuf karwij/komijn/paprikapoeder. Laat dit staan terwijl je de ui, knoflook en rode peper heel fijn snijdt. Verwijder wel de zaadjes uit de peper, tenzij je van heel heet houdt! Fruit de ui, knoflook en rode peper aan in wat olijfolie. Doe hier de tomatenpuree, een glas water, het bouillonblokje en nog een eetlepel kerriepoeder bij. Voeg de andere theelepel ketoembar en nog een snuf karwij en komijn toe. Doe er eventueel een scheutje gembersiroop in – goedkopere optie: een snufje suiker – en laat dit rustig even pruttelen.
Bak ondertussen de kipstukjes in een andere pan. Als deze mooi en goudbruin zijn voeg je ze bij de saus. Ondertussen zijn je aardappels vast gaar. Voeg ook deze erbij. Als laatste doe je de boontjes (voorgekookt of kant-en-klaar uit blik/diepvries) bij het gerecht. Voeg eventueel water toe als het niet genoeg is. Laat het geheel nog 5 minuten doorkoken en serveer met wraps of roti-pannenkoeken. Ook zonder is het overigens een heerlijk gerecht!

Voor 4 personen kost dit €5,93 ofwel €1,48 pp. Voor meer (budget)recepten kijk je hier.

Advertenties

8 Reacties op “Roti

  1. Misschien kan dat wel… Maar dan ligt ie wel lang in je saus, ik zou zeggen probeer het! Met andere kerre dan kerrie djawa kan het ook, hebben we in Duitsland gedaan, maar kerrie djawa vond ik de lekkerste.

  2. Pingback: Liebster award | De studentenkeuken van Marjolein·

  3. Pingback: Traditionele kapucijners en roti – budgetweek dag 3 en 4 | De studentenkeuken van Marjolein·

  4. Pingback: Liebster Award deel 2 | De studentenkeuken van Marjolein·

  5. Pingback: Conclusie budgetweek en pompoen-champignonsoep | De studentenkeuken van Marjolein·

  6. Pingback: Één jaar online! | De studentenkeuken van Marjolein·

  7. Pingback: Gambiase Jollof - Equileven·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s