Twee keer taart – zonder oven!

Meteen maar even twee recepten uit de stapel online zetten. Twee makkelijke taarten die zelfs zonder oven nog gemakkelijk te maken zijn. Het enige wat je nodig hebt zijn wat ingrediënten, een schaal, een mixer en wat geduld. Vooral dat laatste is best belangrijk!

Als eerste: bananenkarameltaart. Oorspronkelijk uit de allerhande (AH) gescheurd en al verschillende keren gemaakt, getuige de vouwen en kreukels. De tweede: kersenkwarktaart. Zelf ontworpen, geïnspireerd door velen. Als dit nog niet lekker genoeg klinkt, heb ik ook nog een recept voor arretjescake, ook zonder oven. Moet je wel even hier klikken.

Maar nu eerst, de bananenkarameltaart.

Image

Goed. Wat heb je nodig:

1 rol digestive koekjes of volkoren biscuits
100 gram boter
100 gram chocolade
3 blaadjes gelatine
100 gram suiker
250 ml slagroom
200 ml creme fraiche
3 bananen
Taartvorm of ovenschaal

Verkruimel de koekjes. Dit kan gemakkelijk met een keukenmachine, maar als je die niet hebt, zoals ik, is het een geweldige manier om je overtollige agressie kwijt te raken. Doe de koekjes in een grote bak en ga ze te lijf met iets zwaars, met je handen, desnoods met je tanden. Dit laatste resulteert wel in minder koekjes voor in je taart.
Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Schep in de taartvorm of ovenschaal en druk aan met een lepel. Smelt de chocolade au bain marie en schenk deze over de bodem. Zet de bodem een half uurtje in de koelkast om op te stijven.

Week de gelatine in koud water. Doe de suiker in een pannetje op laag vuur, deze gaat nu karamelliseren. Roer niet te veel, dan zit alles onder, maar niet te weinig, dan brandt het aan. Als het goudbruin is is het goed. Ondertussen klop je de slagroom stijf. Klop hier vervolgens de creme fraiche doorheen. Roer 4 eetlepels van het slagroommengsel door de karamel. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de warme karamel. Schenk vervolgens iets meer dan de helft van de karamel door het slagroommengsel.

Snijd de bananen in dunne plakjes. Verdeel deze over de taartbodem. Verdeel hierna het slagroommengsel eroverheen; zorg ervoor dat dit mooi gelijkmatig eruit komt te zien. Schenk hierna de rest van de karamel eroverheen in een mooi patroon.

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. En voilá! Een gemakkelijke luxe taart, zonder oven of moeilijke ingrediënten. Smakelijk!

Taart nummer 2:
Kersen kwarktaart met chocolade

Dit recept heb ik zelf verzonnen, toen ik een pot kersen en een bak kwark over had. Het resultaat: een zacht-roze, friszoete kwarktaart.

Benodigdheden:

1 pot kersen op siroop, zonder pit
250 gram kwark
250 ml slagroom
1 pak koekjes (mariakoekjes, volkorenbiscuits, bastonge of digestives, wat je maar lekker vindt!)
2 blaadjes gelatine
boter
cacao

Laat de gelatine weken in koud water. Verkruimel de koekjes op dezelfde manier als voor de bananenkarameltaart. Het mogen nog best grove stukken blijven. Smelt ondertussen de boter, voeg een scheut kersensiroop (uit de pot kersen) toe en een cacao naar smaak. Doe de kruimels in een taartvorm en schenk het botermengsel eroverheen. Laat opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom stijf en roer de kwark los. Roer dan de kwark door de slagroom. Verwarm ondertussen een flinke scheut kersensiroop in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los deze op in de siroop. Roer de siroop door het kwarkmengsel. Proef en voeg eventueel suiker toe. Ik vond dit niet nodig, de siroop is al zoet genoeg. Roer een paar eetlepels kersen door het mengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem. Zet het geheel weer terug in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.

Smelt ondertussen nog een klein beetje boter. Roer hier wat siroop en cacao doorheen. Eventueel kun je hier nog wat poedersuiker doorheen doen, om het glazuurachtiger (en zoeter) te maken. Druppel de chocoladesaus over de kersenkwarktaart.

Je ziet het. Binnen een half uur heb je zo een gemakkelijke, lekkere taart gemaakt, met simpele ingrediënten. Het moeilijkste gedeelte is het geduld wat je zult moeten opbrengen voordat je hem kunt serveren. 3 uur wachten is namelijk best lang. Maar als je het op kunt brengen, is het het zeker waard!

Advertenties

5 Reacties op “Twee keer taart – zonder oven!

  1. Pingback: Arretjescake met koffie: traditionele cake zonder oven met een twist | De studentenkeuken van Marjolein·

  2. Pingback: Liebster award | De studentenkeuken van Marjolein·

  3. Pingback: Één jaar online! | De studentenkeuken van Marjolein·

  4. Zoon en ik hebben de bananencarameltaart gemaakt voor z’n verjaardag – lovende reacties! De bodem was wel erg hard.., volgende keer ga ik wat meer boter gebruiken 👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s